5 moduri atipice de a exersa limba germană

5 moduri atipice de a exersa limba germană

 

Înveți limba germană și te-ai plictisit de metodele clasice (caiete cu exerciții, manuale, dicționare) de exersare a limbii ? Ți-ai propus să începi să înveți limba germană și nu știi cum să începi ?

În acest articol vom da din casă și îți vom sugera 5 moduri amuzante, non-conformiste de care credem că nu te vei plictisi foarte repede.

 

1. Urmărește filmele de pe Netflix sau emisiunile preferate cu subtitrare în limba germană

 

După o zi obositoare la muncă e clar că ai nevoie de relaxare. Dar te poți relaxa eficient. Urmărind filmele, documentarele sau emisiunile preferate direct în limba germană (le poți urmări dublate dacă au fost realizate în altă limbă) și cu subtitrare în română sau engleză, fără să realizezi, vei începe să te obișnuieșți cu limba vorbită și nu doar cu cea literară din manuale. Dacă reușeșți să faci acest mic efort și vei înlocui engleza filmelor cu germana vei vedea un salt spectaculos în decurs de 2-3 luni la absolut toate capitolele: înțelegere, vorbire, scriere ș.a.m.d.

 

2. Împânzește casa cu postit-uri și bilete în limba germană

 

Atunci când te trezeșți dimineața și te duci să deschizi frigiderul pentru a savura micul dejun , nu-i așa că ar fi tare să dai cu ochii prima oară de postit-ul pe care scrie der Kühlschrank (adică frigiderul) , apoi când întinzi mâna să apuci cutia de lapte să vezi alt postit pe care scrie die Milch (aici ai înțeles singur cuvântul..doar seamănă cu engleza). Eu cred că te-ai încânta foarte tare și ți-ai demonstra cât este de ușor să asociezi imagini vizuale cu anumite cuvinte esențiale ale vocabularului din limba germană. Și da, chiar așa este. Noi am dat doar un exemplu, dar tu poți să faci asta cu orice prinzi prin casă : ghivece, electrocasnice, obiecte decorative, haine etc.

P.S. La unul din cursurile noastre ce îți povestim mai sus este chiar temă de casă. Fiecare cursant trebuie să se filmeze în propria casă plină de biletele și postituri în limba germană, prezentând fiecare obiect, aliment, etc. în parte.

 

3. Gătește puțin altfel, adică nemțește. Sau dacă nu ..măcar în nemțește.

 

Te gândeșți că nu mai ai chef să te apuci să repeți la germană după ce mănânci ? Te gândeșți că iar n-ai apucat nici azi să înveți măcar două cuvinte noi în limba germană ?

Da, știm, nu e o idee tocmai funny, dar da, gătește după rețete în limba germană.  Astfel, îți vei asigura masa, vei învăța și câteva cuvinte noi în limba germană, iar după masă vei putea să te relaxezi liniștit sau să faci o mică plimbare fără să mai fie nevoie să te apuci de germană de care nu mai ai niciun chef.

Și dacă tot am zis de plimbare… îți recomandăm mai departe cum poți să îmbini plimbarea din parc cu limba germană.

 

4. Ascultă muzică în limba germană

 

Nu contează că eșți în drum spre casă sau te plimbi printr-un parc, că alergi dimineața sau găteșți o mică gustare în bucătărie. În oricare din aceste situații dacă vei asculta muzică vei fi și mai energic.  Fă-o în germană. Da, ascultă muzică în germană !! Știm, nu este la fel de armonioasă ca limba engleză (atunci când e cântată) , dar are farmecul ei și suntem siguri că vei găsi câteva melodii care o să îți placă.

 

5. Facebook & Instagram pe germană ?

 

Daa, vorbim serios. Schimbă meniurile tuturor aplicațiilor pe care le foloseșți zi de zi în limba germană. Oricum știi și tu că va fi puțîn mai greu în prima săptămână, apoi te vei obișnui. Gândește-te cât de mult ți-ai putea lărgi paleta de cuvinte folosite zilnic și îmbogăți vocabularul. Și totul doar printr-un click. Așa că haide, ia la mâna toate aplicațiile pe care le ai pe tabletă, pe telefon sau laptop și schimbă-le meniul pe germană. Dacă nu eșți foarte decis, măcar fă o probă. Doar 7 zile. Dar îți garantez din feedback-urile cursanților noștri că îți va plăcea această nouă experiență.

 

Așadar, sperăm că ți-am putut fi de folos . Dacă ești curios de mai multe astfel de trucuri pentru a învăța limba germană ușor, rapid și fără ca acest scop să devină o povară te așteptăm într-o vizită pe la noi. Dacă nu rămâi la un curs, măcar punem o poză pe insta împreună. Cu o descriere pe germană..bineînțeles ;)

 

Îți lăsăm aici datele noastre, deși suntem siguri că le știi deja:

Adresa: Tower Centre International, etj.1, Sector 1, București (Piața Victoriei)

E-mail: office@dzentrum.ro

Tel: +40735785715